Praecuro is ontstaan uit een behoefte bij Dagbesteding De Zwaan in Gouda. De Zwaan heeft jaren gezocht naar een software oplossing voor de dagbesteding, maar kon deze niet vinden. Alle paketten die aangeboden werden, gaan uit van (GGZ) verzorging waar dagbesteding slechts een module was in een groot medisch dossier pakket.

Eindelijk een software pakket dat aansluit bij dagbesteding!

Monique, Financieel directeur, Dagbesteding De Zwaan, Gouda

Dagmar (miss Boss) is vrijwilligster bij de Zwaan (nog steeds) en bemenst de receptie een dagdeel in de week. Toen zij bezig was met wat administratieve werkzaamheden viel haar oog op een naam van een deelnemer: “Sofie”. Die naam was ze vlak daarvoor ook tegengekomen in een andere lijst: “Sophie”. Nu kan dat natuurlijk, maar de achternaam was gelijk. Ze rook onraad. Gewapend met beide lijsten toog ze naar de directie en vroeg wat de correcte naam was. Men moest het antwoord schuldig blijven. Praecuro was geboren.

Na een tijdje proef gedraaid te hebben en de applicatie steeds verder werd uitgebouwd zag Dagmar dar er meer in zit. Er zijn vast meer dagbesteding organsiaties die zoiets dergelijks zoeken. En zo geschiedde. Praecuro kan nu ingezet worden in elke dagbesteding organisatie.

Praecuro BV biedt Praecuro aan als licentiehouder. Dat doen we op transparante wijze. Geen verborgen kosten. We luisteren naar onze klanten. En we zijn atijd eerlijk Als het goed gaat, zeggen we het. Als het fout gaat, zeggen we het ook.

Sinds 1 juli 2023 voldoet Praecuro aan de NEN 7510 norm. De NEN 7510 norm (afgeleide van ISO 27001) is toegesneden op informatiebeveiliging binnen de gezondheidszorg. Hieronder wordt verstaan het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor cliënten.

Praecuro BV is actief betrokken rond het thema inclusie. Het steunen van gelijkheid en inclusie voor iedereen is een kernwaarde van Praecuro BV. En dat is het vanaf het begin af aan al geweest. Het bedrijf  biedt een veilige plek voor werknemers en bondgenoten om problemen en zorgen te delen en om hun unieke persoonlijke verhalen. Vol passie staan we schouder aan schouder met LGBTQIA+-gemeenschappen over de hele wereld, maar vooral in Nederland  in de strijd voor gelijkheid. Waarom? Omdat we onverminderd toegewijd zijn en de belofte hebben gedaan om diversiteit, gelijkheid en inclusie koste wat koste te handhaven en te verdedigen.